Aktuelno ~

Liga malih šampiona

Projekat Sportskog saveza Srbije „Liga malih šampiona“ i ove godine je realizovan u Novom Pazaru sa preko 200 učesnika iz predškolske ustanove Mladost. Ovaj projekat probudio je veliko interesovanje širom Srbije, pa ove godine učestvuju 43 opštine. Za sve učesnike u Novom Pazaru danas su bile obezbeđene medalje a najbolji su dobili i pehare.


"Naše dete" vrtić po meri dece i roditelja

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, delegacija Ministarstva prosvete i nauke na čelu sa ministarkom Slavicom Đukić Dejanović i predstavnici Svetske banke obišli su radove na izgradnji vrtića “Naše dete” u novopazarskom naselju Ćukovac.

 Zgrada površine 1900 metara kvadratnih, će u skladu sa raspoloživim kapacitetima moći da primi preko 270 mališana.
Resorna ministarka Slavica Đukić Dejanović je u okviru svoje druge posete Novom Pazaru istim povodom istakla ogromno zadovoljstvo razvojem situacije na terenu i izrazila zahvalnost prema lokalnoj samoupravi koja, kako je rekla, daje izuzetnu podršku realizaciji ovog projekta.

„Sa 1900 kvadrata i 14 radnih soba u objektu, roditelji, deca i zaposleni u vrtiću ostvaruju san. Uz pomoć lokalne samouprave i donatora trudimo se da očuvamo kvalitet a ovaj novi objekat će u pogledu uslova boravka i realizacije programa postaviti standarde“, kazala je direktorka Predškolske ustanove „Mladost“, Sabina Hoćanin.

Festival stvaralaštva mladih
počinje 29. februara

Festival stavralaštva mladih će ove godine početi nešto ranije u odnosu na ustaljene termine, kako bi njegova realizacija bila izbegnuta tokom meseca ramazana. Kako je dogovoreno, prvi će nastupiti učenici srednjih škola, počev od 29. februara. Čast da otvore festival pripašće učenicima Ugostiteljsko-turističke škole. “Učesnici će se nadmetati u oblastima: Voditelji, Kazivanje poezije, Drama, Beseda, Film, Skeč, Dečija kompozicija, Horsko pevanje, Solo pevanje, Folklorne igre, Ples, Likovno stvaralaštvo i »Ja imam talenat« .

Od ove godine za osnovce uvedena je još jedna revijalna kategorija „Nekad i sad“,
koja pruža šansu da se u programski sadržaj Festivala uključe i članovi porodice deteta koje učestvuje tako što će izvesti zajedničku tačku. Ovu novinu organizatori pravdaju time što već postoje generacije roditelja koji su i sami nekada bili deo FSM-a i ovo je prilika da ponovo ožive te trenutke.

PU MLADOST se predstavlja 24. aprila u 16 časova.

AKTUELNO ARHIVA 

Seminar "Od tačke do linije" 

PU "Mladost" iz Novog Pazara je bila domaćin akreditovanog seminara "Od tačke do linije" za vaspitače iz Novog Pazara i Raške.
Kreativni vaspitači su jos jednom pokazali svoje sposobnosti i umešnost.

Zimske radosti

Povodom obeležavanja zime u prostorijama DV "Mladost" odigrana je predstava pod nazivom ,,Zimske radosti” u izvođenju vaspitača i dece.

SAČUVAJMO OD ZABORAVA

Predškolci objekta DEČIJA RADOST ove nedelje, u okviru projekta SAČUVAJMO OD ZABORAVA, obeležavaju dan SANDŽAKA raznim aktivnostima

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović u poseti PU Mladost

Ministarka prosvete Slavica Djukić Dejanović posetila je danas budući vrtić "Naše Dete" koji se trenutno nalazi u fazi izgradnje. Poseta je imala za cilj da se oceni napredak radova i da se istakne značaj ovog novog objekta za lokalnu zajednicu. Ministarka je obišla gradilište zajedno sa predstavnicima izvođača radova i lokalnim zvaničnicima.

Tokom obilaska, ministarka Djukić Dejanović je izrazila zadovoljstvo dinamikom izgradnje i kvalitetom radova. Takođe je istakla koliko je važno obezbediti adekvatan prostor za predškolsko obrazovanje, kako bi se omogućilo deci najbolje uslove za razvoj i učenje.

Ovaj vrtić, iako još u izgradnji, već sada simbolizuje posvećenost Ministarstva prosvete unapređenju predškolskog obrazovanja u Srbiji. Ministarka Djukić Dejanović je obećala podršku i dalju saradnju sa lokalnim vlastima kako bi se osiguralo da ovaj vrtić bude osposobljen za prijem dece što pre.

Foto: Senad Župljanin

Porodično orjentisane rane intervencije

Na horizonatalnoj razmeni na nivou Srbije članovi tima PORI (porodično orjentisane rane intervencije) iz Novog Pazara predstavili su rezultate rada u prethodnom periodu u vidu podrške koju pružaju porodicama dece sa smetnjama u razvoju.

ODRŽAN KROS PREDŠKOLACA

U organizaciji Sportskog saveza i PU “Mladost”, danas je na terenu sa veštačkom travom na Rekreacionom centru održana Kros trka za predškolce.
Ova tradicionalna manifestacija održava se svake godine u okviru “Dečije nedelje”, a učestvovala su deca iz svih novopazarskih vrtića.

Najbolji učesnici medju njima, nagradjeni su medaljama i diplomama, a najbrže kod devojčica bile su:

Adna Ljajić 1. mesto🥇(vrtić Dečija radost)
Hana Trtovac 2. mesto🥈(Mladost)
Hatidža Sejfić 3. mesto🥉(Dečija radost)
Kod dečaka najbrži su bili:
Ahmed Došljak 1. mesto🥇(vrtić Dečija radost)
Ahmed Halilović 2. mesto🥈( Abu Dabi)
Abdulah Šehović 3. mesto🥉 (Pčelica)

Pod sloganom "Veliko srce dece Srbije", manifestacija Dečija nedelja je bila posvećena unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kom deca mogu da razvijaju sve svoje potencijale, kao i vršnjačkoj i međugeneracijskoj toleranciji.

Dečija nedelja u Novom Pazaru otvorena je maskenbalom i recitacijama mališana iz vrtića Mladost. Mališani iz našeg vrtiča su posetili Skupštinu grada Novog Pazara njenu predsednicu dr. Anelu Šemsović i gradonačelnika Nihata Biševca. Ova inspirativna poseta doprinela je obrazovanju i interakciji dece sa lokalnom zajednicom, istovremeno podstičući njihovu radoznalost.

Dečija nedelja 2023. organizovana je od 2. do 9. oktobra, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Liga malih šampiona, finale 25.09.2023.

Sportski savez Grada Novi Pazar uzeo je učešće na Sajmu sporta održanom proteklog vikenda na Adi Ciganliji.
Na finalnom takmičenju Liga malih šampiona koji su organizovali Savez za predškolski sport Srbije i Sportski savez Srbije u saradnji sa teritorijalnim sportskim savezima i lokalnim predškolskim ustanovama nastupili su mališani - ekipa Sunašce PU "MLADOST" Novi Pazar. Takmičari su osvojili drugo mesto za štafetno trčanje i drugo mesto za poligon spretnosti.

Bravo deco! 🧡

Dobro došla, draga deco

Svim novoupisanim mališanima i našim starim drugarima želimo srećan početak nove radne godine. 

OD TAČKE DO LINIJE - integrisano učenje u inspirativnim prostornim celinama

03.06. i 04.06.2023. u organizaciji PU "MLADOST" održan je seminar pod nazivom OD TAČKE DO LINIJE - integrisano učenje u inspirativnim prostornim celinama, autora Ljiljane Reljić i Jasmine Mujković- vaspitača naše ustanove. Učesnici seminara uživali su u radionicama i stekli kvalitetna iskustva.

Sajam roditeljstva 2023.

Državni sekretar Ministarstva prosvete Zoran Кasalović i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac prisustvovali su danas Sajamu roditeljstva u PU „Mladost“ u Novom Pazaru i polaganju kamena temeljca za izgradnju novog vrtića.

Polaganjem kamena temeljca u ulici Stevana Nemanje bb u Novom Pazaru započeta je izgradnja nove kombinovane dečije ustanove „Naše dete“, koja će obezbediti 270 novih mesta za decu predškolskog uzrasta, koja će biti podeljena u 14 grupa. U izgradnju novog objekta, koji će se prostirati na 1900 kvadratnih metara, biće uloženo više od 210 miliona dinara. 

„Izgradnjom novog objekta ulažemo u budućnost - stvaramo uslove za prijem 
novih mališana u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja, jer posebnu pažnju posvećujemo povećanju obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem“, rekao je državni sekretar Ministarstva prosvete Zoran Кasalović.

Tokom trajanja Sajma roditeljstva održano je 14 radionica za roditelje i decu i predstavljene su različite obrazovne institucije, kao i institucije lokalne samouprave poput - PU „Mladost“, Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, Narodne biblioteke „Dositej Obradović“, Udruženja psihologa Novi Pazar, Sportskog saveza Novi Pazar i Saveza za školski sport Novi Pazar, Centra za socijalni rad Novi Pazar, kao i Reciklažnog centra JКP Gradska čistoća.

Posetioci Sajma, oko 500 roditelja sa decom, imali su mogućnost da se na jednom mestu informišu o svojim roditeljskim pravima, kao i o uslugama i podršci koju im obezbeđuju navedene institucije. Roditelji su imali priliku da, kroz različite tipove radionica, unaprede svoje roditeljske veštine, kao i da, zajedno sa decom, učestvuju u različitim kreativnim aktivnostima.


Saopštenje u celosti - pdf

PU MLADOST

SAJAM RODITELJSTVA 2023.

Gradnja novog vrtića sredinom maja, posao vredan 212 miliona dinara

Ministar prosvete Branko Ružić i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potpisali su ugovor o izgradnji novog objekta vrtića “Naše dete”, a radovi bi, kako je najavljeno, trebalo da počnu sredinom maja.

Novi vrtić “Naše dete” u naselju Ćukovac, u blizini Osnovne škole “Bratstvo”, imaće površinu od oko 1.900 kvadrata i u njemu će, u 14 grupa, moći da boravi 270 dece. Rok za završetak radova je godinu dana.

Festival stvaralaštva mladih 2023.

 U okviru 13. festivala svoje talente iz više različitih kategorija pokazali su učenici iz PU "Mladost"

Smotra Pažljivko 

Danas su deca naše predškolske ustanove uzela učešće u Pažljivkovoj smotri, i kroz igru i kviz učila i igrala se! Bravo za mališane koji su pokazali znanje i veselili se svakom poenu!

“Igre na ledu”

Predškolci PU ”Mladost” učestvovali su danas u akciji “Igre na ledu” koje u okviru projekta “Sport u škole” sprovode Savez za školski sport, Sportski savez i Ustanova za sport Novi Pazar.

Potpisan ugovor o izgradnji novog vrtića “Naše dete”

Ministarstvo prosvete obezbedilo je 210 miliona dinara za izgradnju novog objekta vrtića "Naše dete" u Novom Pazaru, a početak radova očekuje se na proleće, sa rokom za završetak izgradnje od godinu dana, izjavio je danas ministar Branko Ružić.

On je potpisao ugovor sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, a predviđeno je da površina novog vrtića bude oko 1.900 kvadrata u kojem će, u 14 grupa, moći da boravi 270 dece.

“Strateško opredeljenje i cilj Ministarstva prosvete je povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem. Zato Ministarstvo prosvete, uz podršku Svetske banke i Projekta inkluzivno predškolsko vaspitanje, ulaže u izgradnju i dogradnju vrtića, adaptaciju prostora, čime se obezbedjuje 11.000 novih mesta za mališane”, rekao je Ružić.

Prljavo i čisto nije isto

Juče su predstavnici JKP Gradska Čistoća, sektor Reciklazni centar posetili decu iz objekta “Pčelica“
Na zanimljiv i kreativan način primeren uzrastu dece, prikazali su značaj reciklaže i očuvanje životne sredine.
Poseta je bila deo projekta i tom prilikom su gosti izveli kraću predstavu “Prljavo i čisto nije isto” i na zanimljiv način prikazali način kako se reciklira otpad,
nakon čega smo i dobili poziv da sa decom posetimo reciklazni centar. #mladostnp #jkpgradskacistoca #prljavoicisto

Asfaltiranje ulice Branislava Bakračevića koja vodi do DV "Čarolija"

NA SVETU NAJLEPŠA JE LJUBAV.

Klub vaspitača i roditelja je u dečijem vrtiću PČELICA za decu izveo pozorišnu predstavu autora Suada Kadrić - vaspitača, "Snežana i patuljci".
Cilj predstave je bio prihvatiti drugačije i različito. Poruka je bila: Svi smo isti.
Na taj način su deca dočekala zimu i ispratila tekuću kalendarsku godinu koja je pri kraju sa snažnom porukom: NA SVETU NAJLEPŠA JE LJUBAV.

ODRŽANA КONFERENCIJA POSVEĆENA UNAPREĐENJU PREDŠКOLSКOG
VASPITANJA I OBRAZOVANJA U SRBIJI

Кonferenciji „Podrška unapređivanju kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Republici Srbiji“, održana je 23. novembra 2022. godine u Beogradu. Ministar prosvete Branko Ružić je otvorio konferenciju, i tom prilikom izjavio da je predškolsko obrazovanje jedna od tema koje su u najužem fokusu Ministarstva prosvete i Vlade Republike Srbije.

„U cilju podrške tom sistemu Ministarstvo prosvete, u saradnji sa Svetskom bankom, realizuje projekat Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koji je najveći i najkompleksniji projekat na nacionalnom nivou posvećen ovoj oblasti“, istakao je ministar Ružić.

Cilj tog projekta je, kako je rekao, da se kroz izgradnju, proširenje i adaptaciju postojećih predškolskih ustanova obezbedi veći broj mesta za naše najmlađe.
Кonferenciji je prisustvovalo više od 250 predstavnika institucija predškolskog vaspitanja – direktora, vaspitača, spoljnih saradnika, kao i predstavnika Svetske banke, lokalne samouprave i drugih, dok je preko 300 predstavnika, koji nisu bili u prilici da lično prisustvuju, pratilo Кonferenciju preko lajv strima na jutjub kanalu.

Bošnjaci obeležavaju Dan Sandžaka

Nizom kulturnih manifestacija u Novom Pazaru, Bošnjaci su počeli trodnevno obeležavanje svog nacionalnog praznika 20. novembra - Dana Sandžaka. Praznik se obeležava u znak sećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog veća narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS), u Pljevljima 1943. godine. Klub roditelja i vaspitača u sklopu projekta "Reciklaža nije blamaža" organizovao je druženje sa nanama na temu "STARO U NOVOM RUHU", a sve u susret Dana Sandžaka. Tom prilikom su gosti bile i članice Pazarskog udruženja "Pazarski Bazar - rukotvorine", koje se takođe bave reciklažom pa su deci predstavile neki novi način recikliranja predmeta i očuvanja i negovanja tradicije.


Potpisan sporazum o saradnji izmedju PU Mladost i Centra za socijalni rad i Doma zdravlja

U okviru programa Porodično orijentisane rane intervencije danas je u Kulturnom centru Novi Pazar potpisan sporazum između predstavnika Predškolske ustanove Mladost, Doma zdravlja i Centra za socijalni rad. Na ovaj način na stručan način će se pomoći roditeljima i deci koja imaju odredjena smetnje urazvoju. 


Pripreme za izgradnju novog obdaništa u naselju Ćukovac

Radi se na rušenju starog objekta obdaništa u Ćukovcu. Tu će, kako je već ranije planirano, biti izgrađen novi savremeni objekat, a za taj posao biće izdvojeno preko milion i 700.000 evra. Očekuje se da radovi počnu na proleće i da novi objekat Predškolske ustanove mladost u tom delu grada bude gotov za godinu dana.

Dečija pozorišna predstava ''Baš je čar biti gusar''

Dečija pozorišna predstava ''Baš je čar biti gusar'' Čiča Mičinog pozorišta izvedena je 09. novembra od 10.00h i 14.00h za mališane vrtića ''Mladost''. U predstavi igraju: Aleksandar Ristoski, Ivan Mihailović, Miljana Gavrilović, Uroš Jakovljević, Mateja Popović, Stefan Ilić Frta i Srećko Stojadinović.

PU MLADOST  AKTUELNO

Jabuka se reciklirati može kada se roditelji slože

Klub vaspitača i roditelja PU Mladost je organizovao radionicu na temu :"Jabuka se reciklirati može kada se roditelji slože".
Radionica je deo projekta na temu : Reciklaža nije blamaža.

I roditelji i vaspitači su obeležili Svetski Dan Jabuke reciklirajući i ukazujući na značaj reciklaže kao i jabuke u ishrani dece.
U toku radionice je roditelj lekar otkrio novu agarart tehniku gde se reciklira medicinski otpad i dobijaju se umetnicke slike, pa je roditelj reciklirajući taj otpad napravio jabuku.
Deca i roditelji su bili zainteresovani za tu tehniku pa je sledeca aktivnost bila poseta roditelja vaspitača iz kluba "Partnerski za Obrazovanje", gde su deca upoznata sa postupkom te vrste reciklaže i umetnosti, i znacaju pravilne i redovne higijene i prevencije bolesti i pojave bakterija.
"Recikliraj i bakterije provociraj " kaze doktor.spec.mikrobiologije Selma Habibović.
DEČIJA NEDELJA 2022.


Dečija nedelja, najveća nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava ove godine se održala pod sloganom "Šta detetu treba da raste do neba!?". Razgovarajmo sa decom, ali i između sebe, šta sve možemo da uradimo da unapredimo njihov život i zajedno radimo na tome!

Dečija nedelja se održala od 3. do 9. oktobra 2022.

ŠTA DETETU TREBA DA RASTE DO NEBA - tema je ovogodišnje Dečije nedelje.
Mališani PU "Mladost" otvorili su Dečiju nedelju maskenbalom, uživali predstavljajući se recitacijama, plesali uz himnu vrtića i obojili dan osmesima. TO detetu treba da raste do neba,
Da slobodno radi šta mu srce sladi! 

Objekat DEČIJA RADOST I smena
dan VATROGASACA 09.2022.

Srećno PREDŠKOLCI, dobro nam došli!
Školska 2022/23. godina

‘’Otvorena vrata o imunizaciji dece – Značaj MMR vakcine’’, naziv je tribine koja je održana u Novom Pazaru u organizaciji Saveza vaspitača Srbije, Predškolske ustanove ‘’Mladost’’, Doma zdravlja i UNICEF-a. Bolja komunikacija između roditelja, vaspitača i lekara je najbolji način podizanja svesti o značaju vakcinacije za javno zdravlje – zaključeno je na sastanku.

Predavači na ovoj tribini bili su:
Dr Vesna Despotović, načelnica pedijatrije Doma zdravlja, Srđa Janković, dr Safet Ganić, ispred Unicefa dr Jelena Zajeganović Jakovljević, ispred Saveza medicinskih sestara vaspitača Srbije - Jadranka Spasić i moderator Selma Hodzić, pedagog PU "Mladost" Novi Pazar.

Zaključeno je da otvoren razgovor i bolja komunikacija između vaspitača, roditelja i pedijatara, roditeljima može pomoći u donošenju najbolje moguće odluke kada je u pitanju zdravlje njihove dece.

Naši mališani u poseti biblioteci, knjižari, muzeju, zubarskoj ordinaciji ... učenje je radost.
Pravili smo i čestitku našem gradu za 561. rođendan.

Festival stvaralaštva mladih

Nakon dve godine pauze izazvane korona virusom, sinoć su se u Kulturnom centru na Festivalu stvaralaštva mladih predstavili mališani iz Predškolske ustanove "Mladost". Nastup predškolaca, koji je bio revijalan, oduševio brojnu publiku.


Medicinske sestre-vaspitači iz objekta NAŠE DETE na seminaru u Soko Banji
pod nazivom:

"Zajednica dece i odraslih u kreiranju i pronalaženju inspirativne sredine za istraživanje igru i učenje" prezentovale su projekat:

"Sa obručima igra fina, dopada se baš svima"

Projekat je lepo prihvaćen od strane učesnika skupa.
Pogleajte prezentaciju u PowerPointu   ili  prezentaciju u PDF-u

Oktobar mesec zdrave hrane

U toku meseca oktobra u PU MLadost obeležena su dva bitna datuma: 16. oktobar - svetski dan hrane i mesec pravilne ishrane, kao i 20. oktobar - svetski dan jabuka. Inače jabuka je jedina voćka koja ima svoj svetski dan, nismo pronašli da je još nekom voću i povrću pripala takva čast na svetskom nivou.
#ulaganja #vrtic #mladost #prosvetaDEČIJA NEDELJA 2021.Hej, Svete, dete nije tkanina
Da je rastežete,
DETE JE DETE DA GA VOLITE I RAZUMETE!

Da ga pustite:

Da se igra, da se prlja,
Da skakuće, sve ubrlja,
Da vam kaže reči nove,
Koje čuju uši ove,
Da vam priča dok god želi
Da sa vama svet svoj deli,
I da plače ako hoće,
Da mjauče, il' brboće!

Pustite ga da proživi
Dane svoje kao DETE!
Hej, ti, Svete, hej, ti, Svete,
DETE JE DETE, DA GA VOLITE I RAZUMETE!

Poseta pomoćnika ministra Milana Pašića, gradonačelnika Biševca i delegacije iz opštine ustanovi PU "Mladost"

Delegacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predvođena Milanom Pašićem, pomoćnikom ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje posetila je objekte Predškolske ustanove Mladost. Povod posete je ušešće grada u projektu „Inkluzivno preškolsko vaspitanje i obrazovanje“, koje Ministarstvo prosvete realizuje u saradnji sa Svetskom bankom. Ovom prilikom najavljen je početak radova na izgradnji novog vrtića u naselju Ćukovac, u blizini OŠ „Bratstvo“.

„Predškolska ustanova Mladost je septembra prošle godine postala deo projekta. Za proteklih šest meseci imali su mentorsku podršku, vaspitači su prošli obuku u okviru komponente dva, pomenutog projekta. Danas imamo priliku da se uverimo kako vaspitači i deca primenjuju osnove programa „Inkluzivno preškolsko vaspitanje i obrazovanje“. U okviru komponente 3 predviđena je sanacija i adaptacija samih objekata PU Mladost“, kazao je pomoćnik ministra, ističući da je Novi Pazar jedna od retkih lokalnih samouprava koja sve tri komponente projekta želi da primeni i unapredi sistem.

Direktorka Predškolske ustanove Mladost Sabina Hoćanin osvrnula se na važnost realizacije projekta inkluzije.

„Novi objekat u centru grada, koji će biti izgrađen u okviru treće faze imaće duplo veće kapacitete od postojećeg. U toku su pripreme koje realizujemo u saradnji sa lokalnom samoupravom. Što se dela projekta koji tretira nastavne promene tiče, a kroz program „Godine uzleta“ jezgro inovacija je u objektima Abu Dabi na Dojeviću i u vrtiću „Naše dete“. Aktivnosti se odvijaju na zadovoljstvo dece, vaspitača ali i roditelja i biće, u interesu svih, nastavljene i u narednom periodu“.

Simbolično nazvane „Godine uzleta”, nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja prepoznaju značaj predškolskog doba u razvijanju sposobnosti za celoživotno učenje, kao što su samopouzdanje, otvorenost, radoznalost, istrajnost, otpornost i kreativnost.
#ulaganja #vrtic #mladost #prosveta

Poseta ministra Ružića našem vrtiću

Ministra Ružića i njegov tim ugostili su gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac i njegovi saradnici. Na sastanku u Gradskoj upravi razgovaralo se o planovima realizacije infrastrukturnih projekata u oblasti obrazovanja, ali i o uslovima i unapređenju kvalieta nastave. Centralna tema susreta odnosila se na izgradnju potpuno nove zgrade vrtića “Naše dete”, za šta se čeka saglasnost Svetske banke. Ministar je nakon sastanka u Gradskoj upravi i obilaska radova na rekonstruckiji “Bratstva”, obišao i naš vrtić “Naše dete”, bila je to prilika da se uveri u kvalitetan rad ustanove u kojima se radi sa najmlađima.
#ministar #prosveta


EDUKACIJA NAŠIH NAJMLAĐIH O RECIKLAŽI I EKOLOGIJI

Ciklusom predavanja koji je trajao 2 meseca naši projatelji iz JKP Čistoća obišli su sve dečije vrtiće PU Mladost u Novom Pazaru i na poseban i slikovit način našim najmlađima približili značaj i način recikliranja otpada kao i zaštite životne sredine.

Zahvaljujemo se menadžmentu JKP Čistoća iz Novog Pazara na saradnji kao i sve pohvale na njihov veliki trud i rad sa decom na polju edukacije o zaštite životne sredine, o reciklaži i ekologiji.. 


Edukativna radionica u PU Mladost


Javno komunalno preduzeće Gradska čistoća organizovalo je edukativnu radionicu u vrtiću PU Mladost kako bi najmlađima objasnili zbog čega je bitna zaštita životne sredine, kako se odnositi prema njoj i šta mogu da učine u svom uzrastu kako bi grad u kome živeo bio čist. 

img

Elektronski upis

Građani Novog Pazara od sada mogu elektronski i besplatno da prijave decu za upis u Predškolsku ustanovu "Mladost".

Usluga eVrtić nalazi se na Portalu eUprava!

https://euprava.gov.rs/usluge/5626 

Elektronsko podnošenje prijave vrši se jednostavnim popunjavanjem online obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se potrebna dokumentacija automatski pribavlja.

Procedura je potpuno ista i kada je reč o upisu dece koja ispunjavaju uslove za pohađanje pripremnog i po zakonu obaveznog predškolskog programa. "Svu decu rođena od 1. marta 2015. do 28. februara 2016. roditelji su u obavezi da upišu u pripremni predškolski program." 

Upis ce trajati tokom meseca maja. Odluku o prijemu dece donosi Centralna upisna komisija. Spisak primljene dece bice istaknut 14. juna 2021. na svim oglasnim tablama objekata PU "Mladost", sajtu www.mladostnp.rs kao i našoj
fb stranici https://www.facebook.com/MladostNP/ 

Za sve dodatne informacije u vezi sa elektronskim upisom možete se obraditi na: p.u.mladostnp@gmail.com ili na brojeve telefona:

064/8-160-205
064/8-160-207


Nastavak saradnje sa Sportskim savezom Srbije

Čelnici Sportskog saveza Srbije, koje je predvodio predsednik Davor Štefanek, razgovarali su u Novom Pazaru sa rukovodstvom gradskog Sportskog saveza i Predškolske ustanove Mladost o sadašnjoj i budućoj saradnji.

Štefanek je najavio da Sportski savez Srbije pokreće akciju za predškolce pod nazivom “Sport je važan da bi bio zdrav i snažan”.

Tim povodom, instruktori su u dvorani Pendik održali polučasovni trening s decom, kojem je prisustvao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i direktorka PU MLadost Sabina Hoćanin.COVID 19

Korona virus, vrtići i deca: Šta treba da znate pre nego što dovedete dete u vrtić.

Bezbedno i srećno detinstvo za svakog mališana
je obaveza društva da obezbedi.
PU MLADOST više od 60 godina u službi najmlađih sugrađana.

         KONTAKT

  • PU MLADOST
  • Tel. 020 312 763
  • Lug 1, 36300 Novi Pazar, Srbija
  • E-mail: info @mladostnp.rs
  • FACEBOOK.COM/MLADOSTNP